Ifjúsági csendesnapok, Jóka, 2014.12.28.-2015.1.1.

2015.01.12 20:56  Hálás vagyok Istennek, hogy ismét megszervezhettük az évzáró ifjúsági csendesnapokat a  a jókai Betlehem Missziós Központban. Az alkalmat a Bethlen Gábor Alap is támogatta. Összesen 31-en vettek részt rajta.

 

                A csendesnapok mottója: ”Vonj magadhoz, Jézusom, hogy járjak veled!” volt. Az alkalom vasárnap este áhítattal és bemutatkozással kezdődött. Délelőttönként Nóé történetét tanulmányoztuk, amelyet mindig csoportos beszélgetés követett.  A délutáni előadások során a következő témákkal foglalkoztunk: konfliktusok kezelése a Biblia szerint, és veszélyek a Bibliai jövő-értelmezésben.  Esténként János evangéliuma alapján hangzottak el áhítatok.

 

                Szilveszter délután részt vettünk az Istentiszteten a református templomban. Este az 57. zsoltár alapján hangzott el egy áhítat. Ezután morzsaszedésre került sor. Éjfél előtt imaközösséget tartottunk, éjfélkor pedig ifjúsági énekeket énekeltünk. Ezután kötetlen program következett, a fiatalok együtt beszélgettek és társasjátékokat játszottak.

 

Nagyon örülök, hogy a fiatalok ebben az évben is  fontosnak tartották, hogy az év végi rohanásban, a világi szórakozás helyett az Isten Igéje melletti elcsendesedést választották, és az új évet Istenre figyelve kezdték el.