Jótékonysági komolyzenei hangverseny az Emmaus Polgári Társulás javára, Jóka, 2011. május 28.

2011.06.16 17:28

 

A jótékonysági hangverseny egy fiatal testvérünk és munkatársunk ötletének és szervezésének köszönhetően került először megrendezésre 2009. szeptember 26-án. Isten kegyelméből idén, 2011. május 28-án másodszor is sor kerülhetett ilyen alkalomra a jókai református templomban, 18 órai kezdettel.

Szabó Zsuzsanna testvérünk zeneművész, szopránénekes és énektanár a Szenci Zeneiskolában. Ő maga is énekkel szolgált ezen a hangversenyen. A többi előadó az ő kérésére fogadta el a meghívást.

A második szopránénekes a jókai származású  Ballán Viktória volt, aki a Pozsonyi Konzervatórium hallgatója. Sebők Bereniké, madi munkatársunk, aki a zeneiskola 2. fokozatán végzi az énekszakot, szintén elfogadta a felkérést, ráadásul még azt a szolgálatot is elvállalta, hogy minden művet fölvezetett és néhány mondatban szólt a zeneszerzőkről. Továbbá  Peter Guľas csemballóművész és Miriam Kaiserová hegedűművésznő voltak az előadók.

               Az alkalom elején Kiss Tibor, a Jókai Református Gyülekezet lelkésze köszöntötte a jelenlévőket és bemutatta a művészeket. Ezután rövid áhítat következett, Igével szolgált Virág Szilvia, a Komáromi Református Gyülekezet segédlelkésznője és az Emmaus munkatársa, aki a

2 Korintus 8,1-6 alapján szólt. Olyan nevezetes zeneszerzők művei hangzottak el, mint Georg Friedrich Händel (Ária a Messiás oratóriumból) és Johann Sebastian Bach (Az Isteni Jóságról, Az Isten él…).  

               Ezek a darabok mind Istenről szóltak, és mindegyiknek külön üzenete volt. A szövegekben elhangzott az Evangélium és annak fő üzenete, hogy Isten Jézus Krisztus érdeméért megbocsátja bűneinket és új életet ad. A zárszó után Kiss Tibor, a Jókai Református Gyülekezet lelkésze imában is megköszönte az Úrnak, hogy egy ilyen élményben részesített minket, és hogy megvalósulhatott ez az alkalom. A hangverseny után szeretetvendégségre hívtuk meg az előadókat és a hallgatókat egyaránt, amely a Betlehem Missziós Központban volt elkészítve.

               A Réte-Boldogfa-i gyülekezet fiataljai erre az alkalomra szép kézimunkákat készítettek szintén jótékonysági célokra. Hisszük, hogy ez az alkalom Isten dicsőségére szolgált, nem csak a mi szolgálatunk javára.