Keresztyén Szavaló- & Prózamondó Verseny, Jóka, 2015.10.10.

2015.10.10 19:00

Az Úré a hála és a dicsőség, amiért ezen az éven is sikerült megszerveznünk a Keresztyén Szavaló- & Prózamondó Versenyt, melynek ismét a jókai Betlehem Missziós Központ adott otthont. A kinti borús idővel ellentétben, ezen a napon a missziós központ megtelt élettel, az izgatott de mosolygós gyerekek arca beragyogta az egész nagytermet.

Hálásak vagyunk az Úrnak minden résztvevőért, versenyzőért és a felnőtt kísérőkért is. Összesen 28 gyermek és fiatal vett részt, a kísérőkkel együtt pedig közel 50-en voltunk.

            A köszöntés után az alkalom énekléssel, imádsággal és rövid áhítattal kezdődött, amelyet Peres Imréné, pozsonyi lelkipásztornő, tartott a 115. Zsoltár 1. verséből: „Ne nekünk, Uram, ne nekünk, hanem a te nevednek szerezz dicsőséget szeretetedért és hűségedért! A verseny három kategóriában zajlott. Az első kategóriában 17 verset és 1 prózát hallgathattunk meg az alsó tagozatosoktól. Második kategóriában a felső tagozatos gyerekek és fiatalok ajándékoztak meg minden hallgatót 7 verssel és 2 prózával. Valamint a harmadik kategóriát 1 középiskolás lány képviselte verssel.

A zsűritagok keresztyén pedagógusok voltak, akik jelenleg is tanítanak különböző magyar tannyelvű alapiskolákban. Végül sor került a kiértékelésre és a résztvevők megjutalmazására is. 

A gyermekek és a fiatalok örömmel és szép élményekkel mentek haza. Bízunk benne, hogy amit megtanultak, az a javukra válik, mivel Isten a tanultakat élővé és gyümölcsözővé tudja tenni az életükben.

 

Az alkalmat a Bethlen Gábor Alap is támogatta.