Keresztyén vers- és prózamondó verseny, Jóka, 2013.április 27.

2013.05.03 11:17

            A Bethlen Gábor Alap pályázati lehetőségének köszönhetően az Emmaus polgári társulás az idén már ötödik alkalommal szervezhette meg a keresztyén vers- és prózamondó versenyt.

Ennek a rendezvénynek a jókai Betlehem Missziós Központ adott otthont. Sajnos ezúttal kevesebb résztvevő volt, mivel a verseny időpontja egybeesett a 22. Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Versennyel. Ennek ellenére, hálásak vagyunk az Úrnak minden résztvevőért, versenyzőért és a felnőtt kísérőkért is. 

            A köszöntés után az alkalom énekléssel, imádsággal és rövid áhítattal kezdődött, amelyet Peres Imréné, pozsonyi lelkipásztornő, tartott. Az áhítat többek között arról szólt, hogy akkor leszünk igazán szabadok és boldogok, ha megmaradunk Isten szeretetében. A zsűritagok bemutatása után elkezdődött a verseny.

A verseny két kategóriában zajlott. Bár volt egy óvodás résztvevőnk is, aki nagyon bátran és ügyesen elmondott egy hosszú prózát a világ teremtéséről. A kislányt különdíjjal jutalmaztuk. Egy 21 éves fiú is elmondott egy verset bátorításként a résztvevőknek. Miután mindenki előadta azt, amivel készült, szünet következett, amely alatt a zsűri kiértékelte a teljesítményeket. A zsűritagok keresztyén pedagógusok voltak, akik jelenleg is tanítanak különböző magyar tannyelvű alapiskolákban. Végül sor került a kiértékelésre és a résztvevők megjutalmazására is. 

A gyermekek és a fiatalok örömmel és szép élményekkel mentek haza. Bízunk benne, hogy amit megtanultak, az a javukra válik, mivel Isten a tanultakat élővé és gyümölcsözővé tudja tenni az életükben.