Lányok csendes hétvégéje, Jóka, 2012. november 16-18.

2013.01.03 16:05

            Isten kegyelméből, ebben az évben immár tizedik alkalommal szerveztük meg a Lányok csendes hétvégéjét. Ezúttal a jókai Betlehem missziós központban tartottuk meg, 22 résztvevővel.

          Eddig minden alkalmon bibliai nőszemélyekkel foglalkoztunk, valamint a lányokat érintő témákkal, és ez most sem volt másképpen. A péntek esti áhítat Anna prófétanőről szólt /Lukács 2,36-38 alapján/, aki fiatalon megözvegyült, és mégsem volt egyedül, nem roppant bele a nehéz helyzetébe, mert az Úrra építette az életét, és Ő volt a támasza. A szombat reggeli áhítatban hallottuk, hogy „Jó csendben várni az Úr szabadítására” /Jeremiás Siralmai 3,26/. Délelőtt a vérfolyásos asszony történetét tanulmányoztuk /Lukács 8,40-48 alapján/, és annak üzeneteiről beszélgettünk csoportokban. Az Úr Jézus nem engedte, hogy észrevétlen maradjon a tömegben, és azzal, hogy elmondta, mi történt vele - bizonyságtételével saját magát is erősítette. A délutáni előadás témája a Türelem volt, mégpedig Isten hozzánk való türelme, és a mi türelmünk embertársaink iránt és Isten iránt. Az esti áhítat Péter anyósáról szólt /Lukács 4,38-39 alapján/. Jó volt látni, hogy Péter házában volt hely az Úr Jézus számára, de az anyós számára is. Vasárnap a reggeli áhítatban /Példabeszédek 16,6/ fontos igazságok hangzottak el: „Szeretettel és hűséggel jóvá lehet tenni a bűnt; az Úrnak félelme távol tart a rossztól.”

               Hálás vagyok az Úrnak azért, hogy munkálkodott a lányokban, adott a szívükbe vágyat, hogy eljöjjenek, és megáldotta együttlétünket jelenlétével.