Lányok hétvégéje , Jóka, 2011. November 18-20.

2011.12.01 17:44

 

               Isten kegyelméből ebben az évben is megvalósult a Lányok hétvégéje, amelyet a jókai Betlehem Missziós Központban tartottunk meg, ezúttal 22 résztvevővel.

               Az alkalom pénteken este vacsorával kezdődött. Az esti áhítatban hallottunk arról, hogy az asszonyi bölcsesség építi a házat, és ezt a bölcsességet azok birtokolják, akik félik az Urat. /Példabeszédek 14,1/

               A szombati napot is áhítattal kezdtük, mégpedig a 2 Timóteus 2,1 alapján hangzott el a bíztatás, s egyben figyelmeztetés, hogy erősödjünk meg a kegyelemben, amely a Jézus Krisztusban van. A délelőtti igetanulmány az 1 Sámuel 1. részéből Anna életéről szólt, amelyből sokat tanulhattunk. Anna az ő keserűségét és bánatát elmondta az Úrnak, kiöntötte szívét az Úr előtt, és az Úr meghallgatta kérését. Annának nem volt könnyű teljesíteni az Úrnak tett fogadalmát, mégis megtette, és Isten megjutalmazta őt.

               A délutáni előadás az aggodalmaskodás ártalmairól szólt. Isten az Ő Igéjén keresztül rámutatott arra, hogy az aggodalmaskodás bűn, mert aki aggódik, az nem bízik Benne, mint Gondviselőjében, aki jól tudja, mire van szükségünk /Máté 7,25-31/. Elhangzott a megoldás is a Filippi 4,6 szerint: „imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt, és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban”.

               Az esti áhítat címe „A ház pedig megtelt a kenet illatával” arról beszél, hogy a betániai Máriának olyan drága volt az Úr Jézus, hogy nem sajnálta tőle a drága nárdus kenetet, nem tartotta pazarlásnak eltörni a szelencét és megkenni vele Jézus lábát. Ezzel fejezte ki háláját és szeretetét. Ha valamit az Úrnak teszünk tiszta szívből, annak a jó illatát megérzi a környezetünk.  

               Vasárnap reggel az 1 Péter 1,15-16 alapján hallottuk a figyelmeztetést, hogy Isten azt akarja, hogy szentek legyünk egész magatartásunkban, mivel Ő, aki elhívott, szent.

               Hálás vagyok az Úrnak azért, hogy munkálkodott a lányokban, adott a szívükbe vágyat, hogy eljöjjenek, és megáldotta együttlétünket jelenlétével.