Gyermek Bibliaismereti Verseny, Jóka, 2023. április 22.

2023.05.02 22:29

Hálát adunk az Úrnak, hogy ebben az évben is megvalósulhatott a Gyermek Bibliaismereti Verseny. Összesen 28 csoport (130 versenyző) mérte össze tudását, a megadott bibliai történetekből. Az alsó tagozatosoknál 12 csoport, akiknek Péter életéből az evangéliumok alapján kellett felkészülni és felső tagozatosoknál 16 csoport, akik 1Sámuel könyve 1-4. fejezetéből adtak számot a megtanult ismeretekről. Mint mindig, most is a Pozsonyi és a Komáromi Egyházmegyéből érkeztek csapatok, valamint Diósförgepatonyból egy katolikus csoport is részt vett a versenyen. Bízunk benne, hogy legközelebb is örömmel jönnek.

A megérkezés után először a templomban kezdtünk közös énekléssel, valamint rövid bátorító áhítattal (Zsoltárok 139, 1-6 alapján), ezek után pedig a verseny szabályai hangzottak el, majd külön vonulhattak a csoportok, hogy megkezdődjön a verseny. Az izgalom mindig nagy és a tapasztalat alapján elmondható, hogy a felkészítő lelkészek és hitoktatók a kérdéseket látva kicsit mindig elbizonytalanodunk. Aztán az eredményből mégis az derül ki, hogy a gyermekek megbirkóztak a feltett kérdésekkel és szép pontszámokat sikerült összegyűjteniük. Az ebéd után a templomban került sor az eredmény kihirdetésére. Mindig hálás a szívem, amikor azt látjuk, hogy egy-egy helyezési sorrendet sok esetben csupán 1-2 pont különbség határoz meg.  Ez bizony arról tesz bizonyságot, hogy a gyermekek/fiatalok komolyan veszik a felkészülést. Tulajdonképpen ez a verseny célja, Isten igéjének komoly tanulmányozása, hogy az ismeretek rögzüljenek és az olvasott/megtanult ige alapján az Úr munkálkodjon a szívekben. Hisszük, hogy ezt teszi az Ő Szentlelke által a készülés során és általa formálja a gyermekek/fiatalok szívét a verseny után is.

Csalódottan senki nem távozik, hiszen a verseny végén mindenki választhat ajándékot. A legnagyobb kincs viszont maga az Úr és az Ő Szava, amelyet senki nem vehet el tőlünk.