Ifjúsági csendes hét, Jóka, 2014.7.7-13.

2014.09.04 17:35

            Hálás vagyok az Úrnak azért, hogy ebben az évben is megtarthattuk az Ifjúsági csendes hetet. Az alkalomnak a jókai Betlehem missziós központ adott helyet. Ezúttal 45 fiatal vett részt, néhányan közülük nem voltak ott elszállásolva, csak ellátogattak néhány előadásra, vagy pedig csak 1-2 napra jöttek el.

Minden nap reggeli áhítattal kezdődött, amelyekkel a résztvevő fiatalok készültek egy igevers alapján. Az igetanulmányozás alkalmával, Gedeon történetével foglalkoztunk (Bírák 6-8). Ezután csoportokban beszélgettünk a történet üzeneteiről. Például, hogy nem szabad megelégednünk fél-győzelmekkel, mert az ellenség újra fog támadni.

Délutánonként előadásokat hallottunk a következő témákról: Hitéletünk pillérei – imádság, bibliaolvasás, közösség és szolgálat. Ezeket az előadásokat igény szerint közös beszélgetés követte, amely után hosszabb szabadidejük volt a fiataloknak. Néhányan sétára, beszélgetésre használták ki, mások társasjátékokat játszottak.

Az esti áhítatok János evangéliumának az 5. és 6. fejezeteiről szóltak: Úr Jézus az élet kenyere, Ő kell vagy csak a csodái…

Az együttlét a vasárnapi istentisztelettel ért véget.

Bízom benne, hogy az Úr munkálkodott a fiatalok szívében, és maradandó változások történtek az életükben.