Továbbképzés a keleti munkatársak számára, Jóka, 2014.03.3-7.

2014.03.20 14:31

        Hálát adok az Úrnak azért, hogy munkálkodott azon fiatalok életében, akik már elvégezték a misszionáriusképző tanfolyamot és többször részt vettek bibliai tanfolyamokon; és adott a szívükbe vágyat, hogy folytassák a tanulmányaikat. Néhányan közülük már segítettek a Hatfai táborunkban, és szeretnének bekapcsolódni a gyermekmunkába saját gyülekezetükben is, a vasárnapi iskola alkalmain és a napközis táborokban.

A fiatalok Bodrogszentesből érkeztek lelkipásztorukkal együtt, és rajtuk kívül egy helybéli fiú is részt vett a tanfolyamon.

        Összesen 19-en voltunk, akik közül 12-en végezték a tanfolyamot. Ezúton az Emmausi Bibliaiskola „Útmutató a keresztyén növekedéshez” című tanfolyamát vettük át. Érdekes és fontos témákról beszélgettünk /például Legyen meg a Te akaratod, Krisztus jelleme, A cselekvő hit, Igetanulmányozás, Az evangélium terjesztése, Én, pénzem, és Isten, Férfi, nő és Isten.../. Sokat olvastunk az Igéből, ki kellett keresni az igeverseket, igerészeket. Mindegyik téma után vizsgalapot kellett kitölteni. Minden választ kiértékeltünk és megbeszéltünk. Szabadidőben a tanuláson kívül a résztvevőknek volt lehetőségük a kikapcsolódásra is.

        Hálásak vagyunk a fiatalokért, mert odafigyeltek, és komolyan vették a kérdések megválaszolását, kevés hibájuk volt a feladatlapokban. Minden évben látjuk, hogyan formálódnak és komolyodnak. Bízom benne, hogy Isten továbbra is munkálkodni fog bennük, ezért az Úr Jézusnak jó eszközei lesznek, és nekünk pedig a jövőben jó munkatársaink.