Egyéb alkalmak

 

Vasárnapi iskola, ifjúsági bibliaóra

 

        A vasárnapi iskolának nagy múltja van a jókai református gyülekezetben. Az Emmaus munkatársai mint oktatók már évek óta aktívan részt vesznek ebben a szolgálatban. Az oktatás jelenleg három csoportban folyik: az óvodások csoportjában, az alapiskola 1–4. osztályos tanulóinak csoportjában és az alapiskola 5–9. osztályos tanulóinak csoportjában. 

    

Vasárnaponként 14.00 órakor kezdünk az Emmaus épületében. Sokat énekelünk gitár kíséretében. Az oktató imádkozik, elmondja az adott bibliai történetet, és elmagyarázza annak tanulságát a gyermekek korának megfelelően. Imádsággal és énekkel fejezzük be az együttlét komolyabb részét. Utána együtt játszik mind a három csoport. Ha melegebb idő van, kinn vagyunk a friss levegőn, az udvaron: a fiúk futballoznak, a lányok pedig labdáznak, ugróköteleznek stb. Benn társasjátékozni szoktunk (pexeso, dominó, puzzle stb.). Mindenki akkor megy haza, amikor szülei eljönnek érte, vagy legkésőbb 17.00 órakor. Ezeken az alkalmakon készülünk minden évben a bibliaismereti versenyekre is. Karácsonykor énekekkel és versekkel ajándékozzuk meg a jókai gyülekezet tagjait.

       Az ifjúsági bibliaórákat szombatonként tartjuk meg. Ezeket az alkalmakat is imádsággal és énekkel kezdjük. Ezt követően az Ószövetségből vagy az Újszövetségből előre kiválasztott részt tanulmányozzuk, amelyhez a fiatalok hozzászólhatnak, és feltehetik aktuális kérdéseiket a témával kapcsolatban. Így kötetlen beszélgetés alakulhat ki.

 

              

Kirándulás a pozsonyi természetbe, 2013